Υπόθεση 37χρονης: Φέρεται να χρημάτιζε δεσμοφύλακες-Τι λέχθηκε στο δικαστήριο
Το δικαστήριο ανανέωσε την κράτηση των υπόπτων για άλλες οκτώ ημέρες.
Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, παροχής προστασίας και παράνομου τζόγου, το οποίο σύμφωνα με τις Αρχές φέρεται να ενορχήστρωσε βαρυποινίτης μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, στρατολογώντας την 37χρονη σοσιαλιτέ σύντροφο του, ως οικονομική διαχειρίστρια του τζίρου, καθώς και τον 40χρονο ο οποίος φέρεται να δρούσε ως εισπράκτορας των εσόδων από πρόσωπα και υποστατικά.
Όσον αφορά τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η 37χρονη σύντροφος του βαρυποινίτη, για το ποσό των 238 χιλιάδων εκατό ευρώ που βρέθηκε σε τραπεζική θυρίδα στο όνομα της, ανέφερε , στους ανακριτές της υπόθεσης ότι ‘’στον κατάλληλο χρόνο αν της παρασχεθεί η ευχέρεια να το πράξει θα δικαιολογήσει την πηγή τους’’.
Η 37χρονη, δεν επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στις οικίες και στα υποστατικά, των γονέων της και του αδερφού της τα μετέφερε η ίδια.
Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση 37χρονης:Τα υπερκέρδη του ινστιτούτου, το ηχητικό μήνυμα και ο πίνακας
Επίσης, σύμφωνα με τον ανακριτή κατά την εξέταση των καταγεγραμμένων δεδομένων έχει βρεθεί ηχητικό μήνυμα από τον κατάδικο προς την 37χρονη, στο οποίο γινόταν αναφορά στα χρηματικά ποσά που σύμφωνα με τους ανακριτές προέρχονται από τις παράνομες δραστηριότητες.
Επιπρόσθετα, όσον αφορά το ανακριτικό έργο των Αρχών, αναμένεται ότι, θα ληφθούν καταθέσεις από ιδιοκτήτες υποστατικών και νυχτερινών κέντρων στα οποία πιστεύεται ότι ο βαρυποινίτης πωλούσε προστασία, καθώς το δεδομένο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις καταθέσεις.
Κατά την διάρκεια αντεξέτασης του ανακριτή από τον δικηγόρο του βαρυποινίτη και του φερόμενου εισπράκτορα του κυκλώματος, τέθηκε ερώτημα για τον λόγο μη σύλληψης των τριών δεσμοφυλάκων, οι οποίοι φέρονται να χρηματίζονταν από την 37χρονη, για την ευνοϊκή μεταχείριση του συντρόφου της στις Φυλακές.
Με τον ανακριτή να αναφέρει ότι με βάση τη μαρτυρία που είχε η Αστυνομία δεν μπορούσαν να συλληφθούν, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν συνελήφθησαν δεν σημαίνει ότι δεν είναι ύποπτοι για το αδίκημα συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος και διαφθοράς.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, στο ένταλμα έρευνας των οικιών των δεσμοφυλάκων, αναφέρεται ότι η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση συνιστάται στη μεταφορά παράνομων αντικειμένων όπως ναρκωτικές ουσίες και άλλες ουσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες του κατάδικου, καθώς και ότι η 37χρονη φέρεται να ενημέρωνε τον βαρυποινίτη, μετά από ενημέρωση που είχε η ίδια σε περίπτωση έρευνας, να κρύψει ναρκωτικά και κινητά.
Τονίζεται ότι ο δικηγόρος της 37χρονης έθεσε θέμα δημοσιοποίησης της φωτογραφίας της στα ΜΜΕ, υποδεικνύοντας πως η Αστυνομία ήταν ενήμερη πως θα παρουσιαζόταν στο Δικαστήριο.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως έγινε επιτηδευμένη δημοσιοποίηση για διαπόμπευση του ονόματος της.
Ακόμη, στην αγόρευση της η κατηγορούσα αρχή, Σωτηρούλα Μιχαήλ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πληροφορία υψίστης αξιοπιστίας που κατέχουν οι ανακριτές, η οποία αμφισβητήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, λέγοντας πως αυτή δεν έμεινε απογυμνωμένη αλλά ενισχύθηκε με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές στην πορεία των ερευνών.
Παράλληλα, η κυρία Μιχαήλ απευθυνόμενη στο δικαστήριο ανέφερε ότι οι ανακριτές διερευνούν το αδίκημα της συνωμοσίας γεγονός που καταδεικνύει ότι η πληροφορία δεν θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά για τον κάθε ύποπτο αλλά στο σύνολο της.
Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση 37χρονης: Η πληροφορία ύψιστης αξιοπιστίας και η δράση του κυκλώματος